Crash Course Computer Science

Je mag nog zo enthousiast zijn, naast een drukke werk-/schoolweek en vol sociaal leven heb je niet altijd zin in droog cursusmateriaal. Op zulke momenten biedt onderstaande webserie een leuk alternatief!

crash-course-computer-science

Crash Course is een online initiatief dat gratis kwaliteitsvolle educatieve videos aanbiedt. Een zestal jaar geleden brachten ze hun eerste series uit over geschiedenis en biologie. In 2017 was het de beurt aan computerschappen. Hieraan werkte ook PBS Digital Studios mee, een andere aanbieder van (betalend) online educatief materiaal.

Crash Course-video’s worden gekenmerkt door levendige visuele ondersteuning (van de hand van Thought Café) en een hoog tempo. Ligt het aantal woorden per minuut net iets te hoog voor je of mag het juist nog sneller? Klik rechtsonder de Youtube-videospeler op het radertje. Daar kan je de afspeelsnelheid aanpassen.

Wat leer je in deze serie?

Crash Course Computer Science brengt je een ruim kader in de computerwetenschappen bij. Zowel de geschiedenis van het veld als de verschillende toepassingen van nu en vroeger komen aan bod. Ook leer je hoe een computer eigenlijk werkt op de verschillende abstractieniveaus.

Je leert dus geen nieuwe programmeertaal kennen, maar je ontdekt wel hoe zulke talen een computer doen werken.

 

Creative Commons-Licentie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s